Menu

Over ons

De Stadsvilla

Bovenop de Hartjesberg staat Stadsvilla Sonsbeek, in de volksmond ook “Witte Villa” of “Huis Sonsbeek” genoemd. In 1744 gebouwd en sinds 2000 een prachtige plek om u en uw naasten heerlijk te laten verwennen. U bent 7 dagen per week welkom bij Stadsvilla Sonsbeek om na een wandeling in het mooiste stadspark van Nederland in ons Grand Café of terras te genieten van het uitzicht en een divers aanbod van eten en drinken. De Stadsvilla heeft ook 6 zalen die te huur zijn voor verschillende doeleinden.

Park Sonsbeek

Parel in de Veluwzoom Arnhem kan met recht een parkenstad worden genoemd. Niet voor niets werd Arnhem in 2008 uitgroepen tot “De Groenste Stad van Nederland” en in 2009 zelfs tot “De Groenste Stad van Europa”. De Gelderse hoofdstad telt dertien prachtige parken. Sonsbeek is ongetwijfeld het bekendste park, op slechts vijf minuten lopen vanaf het NS-station en het centrum van de stad.

Men noemt Sonsbeek ‘de parel in de Veluwezoom’. Tijdens de voorlaatste ijstijd kreeg het Veluwemassief in grote lijnen de vorm die wij nu kennen. Grote ijsmassa’s plooiden het landschap in bevroren toestand. Later werd door de wind löss en dekzand op de hellingen afgezet. Zo ontstond er een rijk geschakeerd gebied met als levensader de Sint-Jansbeek, ook wel Molenbeek genoemd. Aan haar oevers stond eeuwenlang een tiental watermolens. Daar zijn er nu nog twee van over, waarvan er één tot op de dag van vandaag nog dienst doet als korenmolen: de monumentale Witte Watermolen.

Arnhems design

Het Sonsbeekpark heeft vele gezichten en het maakt niet uit of de zon schijnt of regen met bakken uit de lucht komt; Sonsbeek is altijd mooi. Sonsbeekpark zou niet hetzelfde zijn zonder de Witte Villa, die als sinds de 18e eeuw op de Hartjesberg staat.

Sinds april 2014 is de Stadsvilla meer van de stad en haar inwoners dan ooit tevoren. De nieuwe eigenaren hebben – in samenwerking met ontwerpbureau Quub – Arnhemse ondernemers, ontwerpers en kunstenaars benaderd om hun producten te leveren. Daarom is ook het interieur van de Stadsvilla een Arnhems pronkstuk geworden. De Stadsvilla stelt deze participerende ontwerpers graag aan u voor!

LEES MEER