Menu

PERSBERICHT

PERSBERICHT GEMEENTE ARNHEM I.S.M. STADSVILLA SONSBEEK

STADSVILLA SONSBEEK OPENT OPNIEUW DE DEUREN

Stadsvilla Sonsbeek, beter bekend als ‘De Witte Villa’, heropent op 1 mei 2024. Dit na een periode van noodzakelijke werkzaamheden aan de vloerconstructie, die ervoor zorgden dat de stadsvilla tijdelijk haar deuren moest sluiten.

Maurits van de Geijn, wethouder Vastgoed: “ De Witte Villa is een icoon van Park Sonsbeek, we kijken allemaal uit naar de heropening. Volgens mij heeft de Stadsvilla er in decennia nog niet zo mooi bijgestaan.”

Nieuwe uitstraling

De afgelopen maanden is er gewerkt om niet alleen te voldoen aan de noodzakelijke veiligheidsvereisten, maar ook om het interieur van de Stadsvilla een nieuwe uitstraling te geven en een start te maken met de voorgenomen verduurzamingsmaatregelen. Zo heeft Kees Bouwhof, de exploitant van de stadsvilla van deze periode van noodzakelijke sluiting gebruik gemaakt om het Grand Café te transformeren tot Restobar en zijn de aluminium ramen en deuren vervangen voor een, historisch correcte, houten uitvoering met hoogwaardig isolatieglas.

Kees Bouwhof en Matthijs Holtackers, exploitanten van de Stadsvilla: ” Bewonderingswaardig hoe hard er door iedereen is gewerkt in de afgelopen weken, maar we zijn er. We hebben heel veel zin om alle Arnhemmers weer uit te kunnen nodigen in de vernieuwde Stadsvilla Sonsbeek.”

Tijdelijke sluiting

Uit voorzorg en met de nadruk op veiligheid, werd in december 2023 besloten tot het verrichten van deze essentiële werkzaamheden. De tijdelijke sluiting van Stadsvilla Sonsbeek was nodig in verband met noodzakelijke werkzaamheden aan de vloerconstructie. Tegelijkertijd zijn er duurzaamheidsmaatregelen uitgevoerd.

Benieuwd? Plan alvast je bezoek en ontdek het resultaat achter de steigers!