Menu

KETELHUIS SONSBEEK IS OPEN!

KETELHUIS SONSBEEK, DE VERNIEUWDE HORECALOCATIE NAAST STADSVILLA SONSBEEK IN ARNHEM

Na een tijdelijke sluiting van 2.5 maand is Ketelhuis Sonsbeek geopend! Deze horecalocatie die voor de Arnhemmers bekend stond onder de naam De Palatijn heeft een complete make-over ondergaan.  

Al decennia lang is Stadsvilla Sonsbeek, ook wel de Witte Villa genoemd, een begrip in Arnhem en daarbuiten. Gelegen in het mooiste stadspark van Nederland met een fenomenaal uitzicht op de skyline van Arnhem. De villa heeft een groot terras, een restobar en 7 zalen voor groepsreserveringen. De overname van De Palatijn 3 jaar geleden was het startschot voor het verbreden van het horeca aanbod van de Stadsvilla. Er is de afgelopen periode de tijd genomen om de behoeften van de gasten en mogelijkheden van de locatie te ervaren. De uitkomsten zijn naar de tekentafel gegaan en er is in samenwerking met Quub interior concepts gewerkt aan een vernieuwd horecaconcept.

Nieuwe naam
Bij een vernieuwde locatie hoort een nieuwe naam. De nieuwe naam Ketelhuis Sonsbeek verwijst naar de historische inslag van het gebouw dat vanaf 1990 fungeerde als ketelhuis voor de naastgelegen “Witte Villa”. Op de etage stond destijds een stookinstallatie die de warmte produceerde die via ondergrondse leidingen naar de Witte Villa werd getransporteerd.

Ketelhuis Sonsbeek brengt horeca en natuur samen
Ketelhuis Sonsbeek is als een zusje van de Stadsvilla, met haar eigen unieke, authentieke karakter en uitstraling. Een plek waarin de historie en nostalgie van het gebouw voelbaar en zichtbaar is. De ligging in het “groene” Park Sonsbeek wordt gereflecteerd in het interieur, door de vele botanische toevoegingen, zoals florale schilderingen, kleine kunstwerkjes en gedichten over het park.
Alle meubels, aankleding en styling bestaan uit een verzameling van antieke, gerecyclede en nieuwe items, die zorgen voor een tijdloos en vanzelfsprekend geheel. Een aantal lokale Arnhemse ontwerpers en kunstenaars hebben mooie en bijzondere bijdragen geleverd. Hierdoor is een fijne plek ontstaan met betekenis voor de bewoners van Arnhem en alle bezoekers van Park Sonsbeek.

Ketelhuis Sonsbeek, van Arnhem voor Arnhem en voor haar bezoekers
Een heerlijke plek om naar toe te wandelen, waar je elkaar ontmoet, de koffie gedronken kan worden in verschillende hoekjes, waar je de rust van de natuur ervaart en de seizoenen steeds voor een wisselend decor zorgen. Een plek van Arnhem en voor Arnhem.
In Ketelhuis Sonsbeek kan je terecht voor patisserie, ontbijt, lunch en borrel. De locatie is exclusief af te huren voor (zakelijke) groepsreserveringen (lunch, borrel, buffet, barbecue, feest of een onvergetelijke huwelijksdag).